Van school naar duurzaam werk

Publicatiedatum: 04-10-2024

Van werkloosheid naar werk
Van school naar duurzaam werk

Op weg naar een sluitende aanpak voor Achterhoekse jongeren!

Gemeenten, het Doorstroompunt Achterhoek, onderwijspartijen, partners uit Arbeidsmarktregio Achterhoek en een groep jongeren kwamen maandag 30 september bij elkaar voor de bestuurlijke aftrap ‘Van school naar duurzaam werk’. Tijdens de bijeenkomst die plaatsvond in de DRU Cultuurfabriek in Ulft, werd vooruitgekeken naar een intensievere samenwerking tussen gemeenten, onderwijs en Arbeidsmarktregio Achterhoek om jongeren duurzaam naar werk te begeleiden.

Geschiedenis van samenwerken voor jongeren

Gasten werden verwelkomd door procesbegeleider Sjoerd Hendriks en wethouder Jorik Huizinga. Vervolgens nam Jet Philipsen, regionaal coördinator Doorstroompunt Achterhoek, de aanwezigen mee in de geschiedenis van samenwerken voor jongeren in de Achterhoek en de eerste bevindingen van de regionale analyse. Vanuit de ministeries OC&W en SZW gaven Ypkje Grimm en Sanne Winkelman een toelichting op de nieuwe wet en de kansen die deze wet de regio biedt.

Ervaringen van jongeren

In een panelgesprek met Jorik Huizinga en Mirjam Koster van het Graafschap College deelden jongeren hun ervaringen in hun schoolloopbaan en de overstap naar werk. Deze persoonlijke verhalen waren een mooie en inspirerende inleiding voor de daaropvolgende workshops. In de workshops konden aanwezigen met elkaar en de jongeren in gesprek over diverse thema’s, zoals een goed toekomstperspectief, combinatietrajecten werk en school, ondersteuning van jongeren op de werkvloer en jongeren met uitdagingen op meerdere leefgebieden. 

Presentatie uitkomsten in het najaar

De uitkomsten van de workshops en een volledige regionale analyse wordt in het najaar gepresenteerd.  

De bijeenkomst was een initiatief van de kerngroep: Sjoerd Hendriks, Marie-Susan van der Munnik, Sandra Reimes, Eline Derks, Janna Sielias en Jet Philipsen.

Naar boven