Techniek Werkt

Publicatiedatum: 24-01-2024

Van werkloosheid naar werk
Nieuws video Techniek Werkt 2

We kunnen er niet meer omheen: de energietransitie. Komende jaren moet keihard worden gewerkt aan onze duurzame toekomst. Dat dit tegelijkertijd een enorm uitdagend werkterrein is, laat de video ‘Techniek werkt’ zien. Deze video is vanuit de Doe Agenda tot stand gekomen.

Inwoners uit de Achterhoek vertellen

De video ‘Techniek werkt’ is bedoeld om te laten zien hoe iedereen een bijdrage kan leveren aan een duurzame toekomst. Ongeacht ervaring of achtergrond. In de video laten inwoners uit de regio zien welk werk zij doen bij Achterhoekse bedrijven.

Iedereen is welkom

De video maakt onder meer duidelijk dat het niet uitmaakt of iemand al ervaring heeft in een technisch beroep. In dit brede werkveld zijn veel verschillende mogelijkheden. In feite geldt: iedereen is welkom. Denk bij beroepen aan bijvoorbeeld (voorbereidend) installatiewerk, elektrowerk en beroepen in de energiebesparing. Alle talenten zijn welkom én nodig, van monteren en adviseren tot programmeren. De sector biedt medewerkers de benodigde scholing aan en daarnaast enorm veel doorgroeimogelijkheden.

Zet de video in!

De video heeft nóg een doel. Om inwoners in de Achterhoek te inspireren en enthousiasmeren voor een beroep in de energietransitie; de transitie naar een duurzame toekomst. De oproep aan klantmanagers, adviseurs en iedereen die met werk bezig is, luidt dan ook: verspreid de video of zet de video in bij voorlichting over werken in de techniek in de Achterhoek. Zo werken we samen aan een schone en duurzame toekomst.

Naar boven