Presentatie voor raadsleden

Publicatiedatum: 04-09-2023

Arbeidsmarktregio Achterhoek
Nieuws Raadsledenbijeenkomst1

Wat betekent dit voor de inwoner? Die vraag stond 4 september 2023 centraal in een actieve bijeenkomst voor raads- en collegeleden van de gemeente Doetinchem. Vertegenwoordigers van Arbeidsmarktregio Achterhoek en LerenWerkt waren uitgenodigd om een kijkje in hun keuken te geven.

Focus op Achterhoekse jeugd

De avond bij het Graafschap College was een initiatief van Rosa Giezen van GemeenteBelangen Doetinchem en van de Werkgroep Sociaal Domein. De wens was om vooral raadsleden meer bekend te maken met organisaties die actief zijn binnen het sociaal domein. En dan in het bijzonder RMC LerenWerkt en Arbeidsmarktregio Achterhoek. Het speciale verzoek was om vooral de focus te leggen op de Achterhoekse jeugd.

Vier sessies

De avond bestond uit een centraal ‘kennismakingsgedeelte’ en vier verschillende sessies, die elk als kern hadden: wat betekent dit voor de inwoner? Zo zoomde LerenWerkt in op verzuim en schooluitval 18- /18+, was Achterhoeks Talentenfonds OpIJver aanwezig en brachten ook de lifecoaches van het Actieplan Achterhoekse Jongeren en de jongerencoaches van ZEG Achterhoek hun inspiratie over de bühne. Vanuit de verschillende perspectieven gaven de aanwezige projectleiders op hun eigen, unieke en professionele manier antwoord. Al met al zeer geslaagd!

Naar boven