Pilot VUM staat voor doorbraak

Publicatiedatum: 12-06-2024

Van werkloosheid naar werk
Nieuws start VUM pilot

Begin 2024 is de Pilot VUM van start gegaan. Oftewel, de pilot waarbij wordt geƫxperimenteerd met de regionale uitwisseling van gegevens over werkzoekenden en vacatures. De gegevensuitwisseling over werkzoekenden is nog niet vanzelfsprekend tussen sociale diensten, gemeenten en het UWV. Deelnemers aan de pilot zijn het UWV, Laborijn, STOER!, Fijnder en de gemeenten Montferland en Bronckhorst. In de afgelopen periode is hard gewerkt aan de techniek.

Inrichting VUM Gebruikersportaal

Zo is het VUM Gebruikersportaal ingericht, een tool die wordt beschikbaar gesteld door Stichting Inlichtingenbureau. En is de eigen software van de deelnemers geschikt gemaakt om eigen gegevens beschikbaar te stellen aan andere deelnemers van de pilot.

Daadwerkelijke uitwisseling

Nu alle technische hobbels (bijna) zijn genomen, kan de daadwerkelijke uitwisseling van start. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het VUM Gebruikersportaal zelf. Zo is nog een wens om ook vacatures die niet via het UWV komen, te delen met andere pilot-deelnemers. De pilot is verlengd en loopt door tot eind 2024.

Naar boven