Op weg naar inclusief?!

Publicatiedatum: 03-11-2023

Van werkloosheid naar werk
Nieuws Kennisbijeenkomst Inclusieve Arbeidsmarkt 3 november 2023

De Strategische Agenda Inclusieve Arbeidsmarkt bestaat alweer bijna 2 jaar. Lukt het ons al om voor iedereen een duurzame plek te creëren op onze arbeidsmarkt? Om daarachter te komen, kwamen alle betrokken partners vrijdag 3 november bijeen. Er werd bij de activiteiten én resultaten stilgestaan. En er werd inspiratie opgedaan.

Wat gebeurt er allemaal al?

Inspiratie van buiten

Zo stond het ochtendprogramma in het teken van onze eigen arbeidsmarkt(activiteiten), gericht op de prioriteiten ‘onbenut arbeidspotentieel’, ‘jongeren’, ‘digitale vaardigheden’ en ‘laaggeletterdheid’. ‘s Middags werden de aanwezigen getrakteerd op ‘inspiratie van buiten’. Van een workshop door Kenniscentrum Inclusieve Technologie tot de Doorbraakmethode van de gemeente Nijmegen. En van de maatwerk-aanpak van Everyday Heroes tot de kracht van De Buitenboordmotor (zie ook foto).

“Zo’n dag als deze maakt mij trots. We laten zien dat we écht samenwerken in de Achterhoek. Ik ben vol vertrouwen dat we ook de komende 2 jaar de Achterhoekse arbeidsmarkt een stuk inclusiever weten te maken”, blikt Petra Helming, programmacoördinator Arbeidsmarkt, terug.

 

Bekijk de infographic met de tussenstand
Naar boven