Nieuwe ZEG Special is er!

Publicatiedatum: 16-07-2024

Iedereen doet mee
Nieuws ZEG Special jongeren zonder inkomsten

Meedoen, samenwerken en jezelf ontwikkelen. In het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Jongeren moeten de ruimte krijgen voor de ontwikkeling die bij ze past. Ruimte om te worden wie ze willen zijn. Ongeacht leeftijd, achtergrond of persoonlijke omstandigheden. Dat vraagt om gelijke kansen in het onderwijs, een leven lang ontwikkelen en een inclusieve arbeidsmarkt. Toch gaat dit niet altijd vanzelf. Niet altijd zijn gelijke kansen vanzelfsprekend. Neem bijvoorbeeld jongeren die geen inkomen hebben.

Financiƫle problemen

Als jongeren naar het voortgezet onderwijs gaan, krijgen ze meestal zak- of kleedgeld van hun ouders. Ze verdienen vaak ook geld met een bijbaantje. Gaan ze daarna niet naar het mbo, hbo of universiteit, dan verandert dat niet. Wel voor hun ouders, want die ontvangen geen kinderbijslag meer. Dus als een jongere vanaf zijn of haar 18e niet verder studeert en geen werk heeft, dan hangt het van de situatie van de ouders af of ze vanuit thuis nog financiƫle ondersteuning krijgen. Dat kan voor problemen zorgen, want hoe betaalt die jongere bijvoorbeeld de eigen ziektekostenverzekering?

Tips & adviezen

In de nieuwste ZEG Special over jongeren zonder inkomsten komt een aantal jongeren aan het woord die op een bepaald moment zelf geen inkomsten hadden. En waarbij deze situatie ervoor zorgde dat ze belemmerd werden in het maken van een duurzame volgende stap. Een stap richting werk of een stap richting het volgen van een opleiding. Ook staan in de special tips en adviezen voor voorliggende voorzieningen en bevat de special de aantallen jongeren die zich vanuit deze situatie bij ZEG Achterhoek hebben aangemeld. En andere cijfers rondom deze groep jongeren.

Bekijk de ZEG Special

Bekijk de hele special of stuur een mailtje naar info@opstartbonus.nl met daarin jouw gegevens om een papieren versie te ontvangen. 

Download ZEG Special Jongeren zonder inkomsten
Naar boven