Doelgroep PraktijkWijs uitgebreid

Publicatiedatum: 12-07-2024

Werk naar werk
Nieuws PraktijkWijs

Voortaan kan iedereen die betaalde arbeid verricht, gebruikmaken van de regeling ‘praktijkleren in de derde leerweg’. Aanvankelijk was de regeling alleen bedoeld voor werkzoekenden en kwetsbare werknemers, waaronder werknemers die hun baan dreigen te verliezen. Deze verruiming betekent dus dat meer mensen in aanmerking komen voor een traject via PraktijkWijs (praktijkleren met een praktijkverklaring op mbo-niveau).

Subsidie verlengd

Daarnaast kunnen werkgevers ook komend jaar een aanvraag indienen bij de RVO voor tegemoetkoming in de kosten van de praktijkopleiding die de medewerker volgt in het kader van het ‘praktijkleren in de derde leerweg’. In november 2024 gaat hiervoor een nieuw aanvraagtijdvak open. Landelijk is komend jaar 4 miljoen euro beschikbaar voor leren in de derde leerweg.

Interesse?

Ook interesse in een PraktijkWijs-traject? Bijvoorbeeld om medewerkers in uw bedrijf via dit traject een praktijkverklaring op mbo-niveau te laten behalen, zonder dat ze jarenlang naar school moeten. Of om nieuwe medewerkers aan te trekken die nog niet over de juiste kennis en vaardigheden beschikken, via de praktijk wel deze kennis en vaardigheden bij te brengen. Meer informatie is te vinden op de pagina van PraktijkWijs. Of bekijk op 8 oktober 2024 het webinar over ‘PraktijkWijs, praktijkleren met een praktijkverklaring mbo’.

Naar boven