Coachingsdag geslaagd!

Publicatiedatum: 05-07-2024

Werk naar werk
Nieuws AWD Coachingsdag v2

Het team van ‘Achterhoek Werkt Door’ kijkt terug op een geslaagde coachingsdag. Maar liefst 10 loopbaancoaches zaten (of stonden) op 2 juli 2024 klaar om alle vragen van inwoners uit de Achterhoek te beantwoorden. Marjolein Roffel was een van de coaches: “Het was een positieve, productieve en geslaagde bijeenkomst waar we de inwoners van de Achterhoek te woord konden staan en al hun vragen met betrekking tot loopbaanvraagstukken konden beantwoorden. Of we konden de mensen doorverwijzen naar de desbetreffende instantie.”

Fijn gesprek

De vragen varieerden van ‘ik zoek ander werk’ en ‘ik wil me omscholen’ tot ‘mijn baan dreigt binnenkort te stoppen, wat moet ik nu’. Zeker de helft van de bezoekers gaf aan het een fijn gesprek te vinden. Datzelfde geldt voor de coaches. “Het was leuk om de verscheidenheid aan vragen te zien en ‘on the spot’ te beantwoorden’. Voor herhaling vatbaar, wat mij betreft!”, zegt Ayla Jacobs.

'Ik blijf maar ronddraaien in cirkeltjes'

Syl van Evert herinnert zich één gesprek nog heel goed. “Dat was met een mevrouw die met een bedrukt gezicht aan de coachtafel kwam zitten. Ze zei: ‘Ik blijf maar ronddraaien in cirkeltjes en weet niet hoe ik verder moet met mijn werk.’ Het adviesgesprek dat volgde, was kort en bondig. Met een big smile bedankte ze me. ‘Top, ik kan weer verder, dankjewel’, zei ze toen ze weer wegging.”

Ondersteuning vanuit 'Achterhoek Werkt Door'

Een deel van deze bezoekers krijgt komende tijd actief ondersteuning vanuit het regionaal mobiliteitsteam ‘Achterhoek Werkt Door’. Annemarie Weening: “Voor de meeste mensen was het bezoek aan de coachingsdag een startpunt voor de loopbaanvraag om zaken te gaan onderzoeken.”

Inclusief Graafschap-voetballer Ralf Seuntjes

Naast de coaches van ‘Achterhoek Werkt Door’ was Graafschap-voetballer Ralf Seuntjes aanwezig en 2 coaches van De Graafschap, die na de gesprekken nog een praatje met de mensen maakten. Natuurlijk werd hier en daar ook een selfie gemaakt met de bekendheden...

Naar boven